“Het persoonlijke contact is zo fijn”

Verbonden zijn met WZH Zuiderpark. Iedere bewoner, medewerker en vrijwillger heeft zijn/haar eigen verhaal. Zo is X (65) vrijwilligster op onze locatie sinds het overlijden van haar moeder Truus Rietbroek in 2006. X: “Erg leuk vind ik het om verbonden te zijn met het woonzorgcentrum waar mijn moeder vier jaar met plezier heeft gewoond.”

X helpt altijd een handje bij de maandelijkse brunch en het wekelijkse Happy Hour op vrijdagmiddag. Ook brengt ze graag een bezoekje aan (oud)  bewoners, waarvan ze weet dat ze geen of weinig familie hebben. “Het persoonlijke contact met de mensen, dat is zo fijn”, legt ze uit.

Ook heeft de ijverige vrijwilligster maar liefst zes levensboeken geschreven over mensen die verbonden zijn met WZH Zuiderpark. Het is een proces van ongeveer een half jaar waarvoor ze een cursus vanuit Stichting PEP heeft gevolgd. Zo heeft ze bijvoorbeeld een boek van twintig pagina’s geschreven over het leven van mevr. X. “Ik kreeg zulke leuke en dankbare reacties van haar familie toen het boek eindelijk klaar was”, aldus X.

De namen zijn weggelaten vanwege privacyredenen.