“Fietsen was het doel in ons leven”

We hebben drie nieuwe bewoners mogen ontvangen in WZH Zuiderpark, namelijk mevrouw X, mevrouw X en de heer X. In deze editie van de Onder ons stelt mevrouw X zich voor.

De geboren en getogen Haagse mevrouw X (87) heeft in haar leven heel wat kilometers af gefietst. “Fietsen was echt het doel in ons leven” vertelt ze over zichzelf en haar man. “We fietsen soms wel vijftig kilometer per ‘tochtje’. Vanuit ons volkstuintje in Madestein vertroken we dan altijd en vaak gingen we naar Maassluis of naar Hoek van Holland. We zijn zelfs een keer met de fiets naar Warmond geweest om daar de verjaardag van mijn nicht te vieren.”

Wanneer het weer het toelit pakte het stel eigenlijk altijd de fiets en dit heeft mevrouw Norbart zelfs tot haar 82e jaar volgehouden. “Toen het fietsen niet meer ging, gingen we gewoon wandelen. Daar genoten we ook van.” Al deze avonturen heeft mevrouw Norbart tot op de dag van vandaag bijgehouden in een speciaal dagboekje en hierin leest ze geregeld terug om herinneringen op te halen.”

De namen zijn weggelaten vanwege privacyredenen.