Over mij

Dorien-007RBachelor afgestudeerd
Sinds begin 2015 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam; profiel Nieuws en Media. Tijdens het laatste jaar heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het schrijven van mijn scriptie voor ZoetermeerActief. De titel luidde: “Optimalisering van de lokale nieuwssite Zoetermeer Actief!“.

Tijdens deze opleiding heb twee maal stage gelopen bij verschillende bedrijven.

Stage
Zo was ik van september 2012 t/m januari 2013 ik fulltime werkzaam als stagiaire bij de webredactie van de NCRV. Ik was voornamelijk verantwoordelijk voor de inhoud van de website www.manbijthond.nl en www.eerstehulpbijrecht.nl. Maar ook de werkzaamheden op www.stand.nl behoorden – met een mindere regelmaat – tot mijn taken.

In 2011 liep ik drie maanden lang stage bij De Westlander. Dit weekblad was (bestaat nu niet meer) een onderdeel van Wegener Media. Tijdens deze stage heb ik o.a. nieuwsberichten geschreven, interviews afgenomen, een persvoorlichting bijgewoond, een filmverslag gemaakt en activiteiten rond de website (o.a. Social Media) uitgevoerd.

Journalistieke ervaring
Naast deze stages en opdrachten die ik voor school maakte, heb ik ook veel journalistieke ervaring opgedaan met andere activiteiten. En dit doe ik nog steeds.

Zo was ik anderhalf jaar lang actief redactielid bij @VrijwilligR. Dit was een pagina gevuld met vrijwilligersnieuws in de Postiljon (een regionale krant in Zoetermeer). Tegenwoordig beter bekend als Dichtbij. Ik was hier voornamelijk verantwoordelijk voor het maandelijkse interview met een vrijwilliger. Maar ook verzorgde ik vaak de vrijwilligersvacatures en korte nieuwsberichten.

Interviews
Één keer in de twee maanden zette ik mij in voor het magazine Onder Ons. (Lees hier de berichten geschreven door mij). Dit interne blad werd uitgegeven binnen het verzorgingscentrum WZH Zuiderpark. Hiervoor interviewde ik met name nieuwe bewoners, droeg ik bij aan de themapagina en schreef ik korte nieuwsberichten. Ook hielp ik bij het bedenken van items om het magazine mee te vullen.

(Web)redacteur
Al ruim twee jaar schrijf ik nu geregeld voor ZoetermeerActief portretten over Zoetermeerders die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. (Lees hier de interviews geschreven door mij.) Hiernaast help ik ook met andere redactionele werkzaamheden, zoals het opstellen van nieuwsberichten, het afnemen en uitwerken van editorials, het opzetten en geven van workshops en het in werking zetten van terugkomende items.
Tegenwoordig doe ik dit met meer regelmaat. Zo ben ik elke dinsdag aanwezig bij Zoetermeer Actief! om werkzaamheden te verrichten die op dat moment gevraagd zijn.

One thought on “Over mij

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.